Politica de Confidențialitate Mopiel
 

Cine suntem

Incaltaminte Mopiel prin website-ul https://incaltaminte-mopiel.ro denumește în continuare pe S.c. Mopiel S.r.l., J10/135/2002, CUI RO 5834600, cu sediul social în: Șos Podgoriei. Nr. 29, Comuna Podgoria, Jud. Buzău, S.c. Mopiel S.r.l. oferă o gamă largă de produse, care sunt prezentate online, prin intermediul magazinului web de la adresa https://incaltaminte-mopiel.ro.

Incaltaminte Mopiel în calitate de operator de date, se angajează să vă protejeze și să vă respecte confidențialitatea. Acest document („Politică de confidențialitate”) este conceput să vă prezinte practicile noastre privind colectarea, utilizarea și dezvăluirea informațiilor pe care le puteți furniza prin intermediul accesului site web sau prin intermediul aplicațiilor pentru mobil („Platforme”).

Această Politică de confidențialitate (împreună cu Termenii și condițiile noastre, orice alte documente la care se face referire în cadrul acestora, precum și Politica noastră referitoare la module cookie) reprezintă baza în funcție de care orice informații cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. sau pe care ni le furnizați dvs. vor fi procesate de noi. Vă rugăm să citiți cu atenție următoarele informații pentru a înțelege punctele noastre de vedere și practicile noastre în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal și modul de tratare a acestora.

Ce fel de informații colectăm de la dumneavoastră și pentru ce perioadă?

Putem colecta și procesa următoarele date cu caracter personal despre dvs.:

Informații pe care ni le dați dvs.

Ne puteți da informații, inclusiv informații care vă pot identifica („Date personale”), atunci când utilizați Platformele noastre, la completarea formularelor de pe Platforme (cum ar fi formularul de înscriere), atunci când participați la oricare din competițiile, promoțiile sau sondajele noastre, atunci când corespondați cu noi prin telefon, e-mail sau altfel, precum și atunci când raportați o problemă cu Platformele noastre.

Informațiile pe care ni le dați pot include:

  • Informații obligatorii necesare la înregistrarea pentru serviciul pe care îl furnizăm pe Platformele noastre sau la accesarea altor servicii furnizate de noi, incluzând numele dvs., adresa de e-mail, numărul de telefon mobil și o parolă. Toate aceste câmpuri sunt obligatorii. Incaltaminte Mopiel nu va putea să vă furnizeze serviciile oferite pe Platformele noastre dacă informațiile necesare nu sunt furnizate, în consecință nu veți putea să vă înregistrați pentru un cont de utilizator pe Platformele noastre;
  • O fotografie;
  • O adresă poștală;
  • O înregistrare a oricărei corespondențe dintre noi și dvs.;
  • Detalii ale vizitelor dvs. pe Platformele noastre și paginile pe care le-ați accesat;
  • Informații pe care le putem solicita de la dvs. atunci când raportați o problemă cu Platformele sau serviciile noastre, cum ar fi obiectul cererii dvs. de asistență;
  • Informații privind locația dvs. atunci când ați fost de acord cu colectarea și procesarea unor astfel de date.

Informații pe care le colectăm automat

  • În cazul în care vă conectați prin metode de autentificare ce folosesc rețele sociale, Incaltaminte Mopiel va accesa anumite Date personale (de ex. nume, prenume, fotografie, e-mail, numărul de prieteni de pe Facebook, etc.) din contul dvs. existent pe rețeaua socială, cu respectarea termenilor și condițiilor valabile ale acestor platforme de rețele sociale. Putem colecta o parte din Datele dvs. personale atunci când interacționați cu terțe persoane prin funcțiile mediilor sociale, cum ar fi funcțiile „Like”.
  • În ceea ce privește fiecare dintre vizitele dvs. pe Platformele noastre, putem colecta, conform legilor aplicabile și, atunci când este necesar, cu acordul dvs., informații despre dispozitivele pe care le folosiți și rețelele la care sunteți conectați atunci când folosiți serviciile noastre. Acest lucru poate include următoarele informații: adresa de utilizator, informații de logare, tipul și versiunea browser-ului, sistemul de operare și platforma, identificator de publicitate, informații despre vizita dvs., inclusiv fluxul de clicuri URL către, prin sau de la Platformele noastre, produse pe care le-ați vizualizat sau căutat, erori de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini, interacțiunea pe pagină și orice număr de telefon folosit pentru a suna pe numărul nostru de asistență clienți. Colectăm aceste informații folosind diferite tehnologii, inclusiv module cookies (pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați Politica noastră referitoare la module cookie).

Păstrarea datelor

Cu excepția categoriilor de date cu caracter personal menționate la punctele de mai jos, datele dvs. personale vor fi păstrate pe durata relației dvs. cu noi și apoi scoase din uz:

  • la 5 ani după ultima utilizare a Platformei noastre, dacă nu vă închideți contul;
  • la 1 an după închiderea contului dvs, cu excepția situației când ați primit o evaluare sau un raport negativ și atunci datele dvs. personale sunt păstrate fie (i) timp de 2 ani de la data ultimei evaluări negative sau ultimului raport negativ, fie (ii) timp de 1 an de la data închiderii contului dvs., oricare dintre acestea este mai îndelungată.

Următoarele categorii de date cu caracter personal pot fi păstrate pentru diferite perioade de timp:

  • Datele financiare (ex. plăți, rambursări, etc.) sunt păstrate pe perioada de timp impusă de legile contabile și fiscale în vigoare;
  • Întregul conținut generat de utilizator (de ex. comentarii și evaluări) devine anonim, dar rămâne valabil pe Platformele noastre;
  • În cazul în care contul dvs. este suspendat sau blocat, vom păstra datele dvs. pentru o perioadă cuprinsă între 2 și 10 ani pentru a vă împiedica să vă sustrageți regulilor care se aplică Platformelor noastre.

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe site.

Formulare de contact

Dacă un utilizator dorește să obțină anumite informații, va utiliza formularul dedicat, prin care îi sunt solicitate informațiile de contact: nume, prenume, telefon și adresă de email.

Cookie-uri

Dacă lași un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest site, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul.

Când te autentifici, vom seta și câteva cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul tău. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expiră după 1 zi.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comportă exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt site web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel site web.

Analitice

Când navighezi pe website-ul Incaltaminte Mopiel, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe website. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browser-ul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu website-ul Incaltaminte Mopiel. Putem colecta aceste informații prin intermediul sistemelor de statistici oferite de WordPress.org (wp.org) sau a altor tehnologii asemănătoare.

Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa se întâmplă, putem să recunoaștem și să aprobăm automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Aceleași reguli se aplică și mesajelor trimise prin intermediul formularului de contact.

Ce drepturi aveți asupra datelor dumneavoastră?

Dacă ai un cont sau ai lăsat comentarii pe acest site web, poți cere să primești un fișier de export cu datele personale pe care le dețin despre tine, inclusiv toate datele pe care mi le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligat să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Unde îți trimitem datele

Periodic, salvăm copii de siguranță ale acestui website în Google Drive și pe server-ul nostru. Termenii și condițiile de utilizare ale Google Drive le poți consulta aici (RO).

Informații de contact

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră sau doriți să vă exerciți drepturile legale în legătură cu datele pe care le deținem sau aveți îngrijorări cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, ne puteți scrie la adresa: online@incaltaminte-mopiel.ro.

Informații suplimentare

Cum îți protejăm datele

Oferindu-ne informațiile despre care am discutat, trebuie să știți că le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim și nu transferăm informații către terți.

Care este temeiul legal pentru prelucrarea datelor

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este „luarea unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrării este obligația noastră legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul nostru legitim de a oferi cititorilor website-ului transparență și informare.

Potrivit legislației, consimțământul dumneavoastră nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.

În privința datelor pe care le colectăm automat, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea website-ului, vă dați în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.

Care sunt drepturile dumneavoastră?

• Dreptul de retragere a consimțământului;

În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, vă puteți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa online@incaltaminte-mopiel.ro cu subiectul „Retragere consimțământ“.

• Dreptul de acces;

Aveți dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, aveți dreptul de acces la datele respective.

• Dreptul la rectificare;

Aveți dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, aveți dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

• Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);

În situațiile în care (1) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, aveți dreptul de a obține ștergerea datelor care vă privesc, fără întârzieri nejustificate.

• Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

Nu aveți acest drept în cazul în care decizia:

(a) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

(b) are la bază consimțământul dumneavoastră explicit.

Vă rugăm să rețineți următoarele

• Perioada de timp: Vom încerca să răspundem solicitării în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii dumneavoastră.

• Restricționarea accesului: în anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele dumneavoastră personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea dumneavoastră de acces, vă vom informa despre motivul refuzului.

• Imposibilitatea de a vă identifica: în unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele dumneavoastră personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea dumneavoastră.

În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării dumneavoastră, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea.

Proprietate intelectuală

Reproducerea totală sau parțială a materialelor de pe acest website este total interzisă. Preluarea pozelor sau a textelor fără acordul scris al autorului se pedepsește conform Codului Penal și al legii 8/1996 privind drepturile de autor și a drepturilor conexe.

Securitatea conexiunii web

Din păcate, nici o transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecință, în ciuda măsurilor luate de a vă proteja informația personală, incaltaminte-mopiel.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dumneavoastră, așadar, transmiterea de informație se va face pe propria dumneavoastră răspundere.

Dispoziţii finale

Termenii și condiţiile acestui website pot fi modificate oricând, fără o informare prealabilă sau ulterioară și intră în viguare din momentul publicării lor pe website. De aceea, este recomandată recitirea lor periodica, în special dacă există un mesaj pe pagina principală, în acest sens.

***

Ultima actualizare: 25 mai 2018.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-ul nostru. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.